برای بستن، ESC را بفشارید

یا دسته بندی های محبوب ما را بررسی کنید...

نحوه تشخیص گوشی کارکرده و دست دوم از گوشی نو و آکبند

23 دقیقه زمان مطالعه
0 21

امروزه با توجه به وضعیت کنونی بازار خرید گوشی شاید از همیشه چالش بر انگیز تر باشد. زیاد شدن گوشی های غیر اصل، کارکرده، ریپک و ریفربیشد موجب شده نگرانی های زیادی برای کاربران به وجود بیاید. خوشبختانه برای تشخیص گوشی نو از کارکرده روش هایی وجود دارد که با دانستن آن ها می توانید خرید مطمعن تری را تجربه کنید. در این مقاله قصد داریم نحوه تشخیص گوشی کارکرده و دست دوم از گوشی نو و آکبند را بررسی کنیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بهترین روش تشخیص گوشی نو و کارکرده

در صورتی که گوشی خود را از فروشگاه های معتبر خریداری نمایید نیازی به انجام روش هایی که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد نیست. زیرا این فروشگاه ها محصولی را در اختیار شما قرار می دهند که بعد از بسته بندی در کارخانه، بسته بندی آن باز نشده است و اولین کسی که آن را از درون جعبه خارج می کند خود شما هستید. در صورتی که از فروشگاه های معتبر اقدام به خرید محصول نکرده اید برای اطمینان می بایست از روش های زیر استفاده نمایید.

از عدم وجود هرگونه جای ضربه یا خط و خراش روی بدنه مطمئن شوید

معمولا برای خرید هر وسیله ای می بایست بدنه محصول را به دقت مورد بررسی قرار داده و از عدم وجود هر گونه جای ضربه یا خط و خراش اطمینان پیدا نمایید. اگر بر روی بدنه جای گرد و غبار یا لکه وجود داشته باشد، این احتمال بسیار قوی است که آن وسیله قبلا مورد استفاده قرار گرفته است و بعد از استفاده مجددا بسته بندی شده است. در صورتی که با چنین موردی که ری پک نامیده می شود برخورد نمودید از خرید اجتناب کنید. در بازار برخی محصولات وجود دارند که بعد از تعمیر دوباره بسته بندی می شوند و به جای محصول نو فروخته می شوند. علاوه بر آن که می بایست به وجود لکه یا گرد و خاک بر روی محصول توجه نمایید، باید مطمئن شوید که دستگاه قبلا باز نشده باشد. زیرا در صورتی که دستگاه قبلا باز شده باشد شامل گارانتی نمی شود. در این شرایط شرکت سازنده خدمات پس از فروش را ارائه نکرده و گارانتی از بین رفته است و می بایست هزینه زیادی را بابت تعمیر پرداخت نمایید.

معمولا گوشی های همراه دارای بدنه ای هستند که در مقابل ضربه دارای مقاومت بالایی هستند و در صورتی که بر روی بدنه گوشی جای ضربه را مشاهده نمودید به این معنا است که ضربه ای که به دستگاه وارد شده است به اجزای داخلی آن منتقل شده است و سبب خراب شدن و یا بروز مشکل در عملکرد برخی از مولفه های گوشی شده است. به عنوان مثال دقت حسگر اسکنر اثر انگشت کم شده باشد یا باتری گوشی با سرعت بالاتری خالی می شود.

IMEI را چک کنید

IMEI به کدی گفته می شود که علاوه بر آن که با دانستن آن می توانید از کارکرده بودن یا نو بودن گوشی مطمئن شوید، در صورتی که گوشی شما به سرقت برود یا گم شود می توانید برخی از اطلاعات مهم برای پیدا کردن گوشی را از طریق این کد به دست بیاورید. IMEI در واقع یک کدی ۱۵ رقمی می باشد که برای هر گوشی هوشمند از کدی متفاوت با محصولات دیگر استفاده می نماید. شما می‌توانید با استفاده از این کد به اطلاعات مفیدی دست پیدا کنید. برای یافتن کد IMEI دستگاه روش‌های مختلف زیر می توانید استفاده نمایید.

روش های دستیابی به کد IMEI

روش های مختلف برای دستیابی به کد IMEI به صورت زیر می باشد:

  • در روش اول می بایست کد #06#* را وارد نمایید تا کد موردنظرتان را مشاهده کنید.
  • در روش دوم باید به بخش تنظیمات گوشی رفته و کد IMEI را پیدا کنید. به این نکته توجه کنید که در گوشی‌های مبتنی بر اندروید و آیفون‌ها مسیر دست یافتن کد مدنظر کمی تفاوت دارد.

در ادامه روش دست یافتن IMEI در گوشی‌های اندرویدی و گوشی های هوشمند مبتنی بر iOS را بیان می کنیم. برای دستیابی به کد IMEI در گوشی های اندروید باید این مراحل را دنبال کنید:

  • ابتدا می بایست وارد بخش تنظیمات شوید.
  • سپس به قسمت درباره‌ی گوشی (About Phone) وارد شوید.
  • پس از آن می بایست از بخش وضعیت یا Status کد IMEI را به دست بیاورید.

برای دستیابی به کد IMEI در گوشی های آیفون باید این مراحل را دنبال کنید:

  • در ابتدا باید وارد بخش تنظیمات شوید.
  • پس از آن وارد قسمت جنرال (General) شوید.
  • سپس در بخش درباره یا About کد IMEI را به دست بیاورید.

پس از آن که یه کد IMEI دسترسی پیدا کردید می توانید از سرویس‌های مختلف  برای دریافت اطلاعات بیشتر استفاده نمایید. یکی از بهترین روش‌ها برای انجام این کار استفاده از سرویس همتا می باشد. با استفاده از سیستم همتا شما می توانید بدانید که قبلا روی گوشی هوشمند مدنظر سیم کارتی قرار گرفته و از آن استفاده شده یا کاملا نو است و قبلا مورد استفاده نبوده است. با مراجعه به وب سایت سامانه همتا یا شماره گیری کد دستوری #7777#* و پس از آن زدن گزینه‌ی ۱ یا انتخاب استعلام اصالت می توانید به این سامانه دسترسی پیدا کنید. پس از مدتی پیامکی برای شما ارسال می شود و در مورد تاریخچه‌ی استفاده از گوشی هوشمند توضیحاتی را ارائه می کند. در صورتی که گوشی قبلا توسط سیم کارت دیگری روشن شده باشد در این توضیحات نمایش داده می شود و درباره زمان شروع گارانتی هم اطلاعاتی را ذکر می کند. ولی در صورتی که بر روی گوشی هیچ سیم کارتی قرار نگرفته باشد پیامی که به شما نمایش داده می شود مبنی بر شروع گارانتی یا روشن شدن دستگاه با سیم کارت می باشد.

بررسی زمان کارکرد گوشی هوشمند در سیستم‌ عامل اندروید

در سیستم‌عامل اندروید شما اجازه دارید تا مدت زمان کارکرد گوشی هوشمند را از قسمت تنظیمات مشاهده کنید. مراحل کار به این صورت است:

  • از طریق تنظیمات گوشی به بخش درباره‌ی گوشی یا About Phone می روید.
  • پس از آن می توانید گزینه‌ی وضعیت یا Status را مورد بررسی قرار دهید.
  • هنگام وارد شدن به قسمت وضعیت به بخش زمان روشن بودن یا Up Time بروید.
  • در این بخش زمان روشن بودن یا درواقع کارکرد دستگاه را می بینید. در صورتی که گوشی هوشمندی که خریداری کرده اید و آن را روشن نموده‌اید نباید کارکردی کمتر از چند دقیقه داشته باشد.

بررسی ریفبریشد بودن گوشی سامسونگ

برای بررسی ریفریشد بودن گوشی سامسونگ باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • اپلیکیشن Phone Info را از پلی استور نصب کنید.
  • در ادامه از منوی دسترسی که به‌صورت سه‌خط افقی نشان داده می‌شود گزینه‌ی Refurbishment Check یا بررسی تعمیری بودن دستگاه را انتخاب نمایید.
  • پس از انتخاب گزینه‌ی مورد نظر، پیامی نمایش داده می شود که مشخص کننده تعمیری بودن یا نبودن دستگاه است.

بررسی شماره سریال آیفون در سایت رسمی اپل

در آیفون های اپل نیز می توانید بررسی کنید که گوشی کارکرده بوده و یا کاملا نو است. برای اطمینان از این موضوع باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • ابتدا باید گوشی آیفون را روشن نمایید.
  • پس از آن از منوها وارد بخش تنظیمات شوید.
  • سپس وارد بخش General شوید.
  • در ادامه گزینه‌ی About را انتخاب نمایید.
  • در این مرحله می‌توانید شماره سریال آیفون را به دست بیاورید.

در وب سایت رسمی اپل بخشی وجود دارد که اصالت دستگاه را چک می کند. با انجام مراحل زیر می توانید اصالت دستگاه را بررسی کنید:

  • با رفتن به بخش Check Coverage اپل از شما خواسته می‌شود که شماره سریال آیفون را وارد نمایید. حالات مختلفی رخ می‌دهد که برای مثال به دو نمونه اشاره کرده ایم:
  • در صورتی که آیفونتان فیک باشد عبارت Invalid Serial Nubmer را خواهید دید که یعنی گوشی هوشمند شما توسط اپل ساخته نشده و نمونه‌ی فیک و تقلبی می باشد.
  • اگر آیفونتان قبلا استفاده نشده باشد، عبارت This phone has not been activated را خواهید دید.

برای اطمینان از ریفربیشد شدن گوشی می بایست به شماره سریال دقت کنید. در صورتی که حرف اول شماره مدل F یا N باشد یعنی آیفون مورد نظر توسط اپل تعمیر شده و دوباره روانه ی بازار شده است.

جمع بندی

در این مقاله چند روش که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به این موضوع پی ببرید که گوشی نو یا کارکرده می باشد را بیان نمودیم. یکی از این روش‌ها استعلام کد IMEI می باشد که معتبرترین روشی است که اطلاعات مفید و ارزشمندی را به شما ارائه می کند. مهم‌ترین نکته در حین خرید گوشی و لوازم جانبی آن مراجعه به فروشگاه‌های معتبر می باشد زیرا این فروشگاه‌ها هرگز اقدام به فروش موبایل‌های دست دوم به جای نو نخواهند کرد. خوشحال می شویم اگر شما نیز درباره نحوه ی تشخیص گوشی کارکرده اطلاعاتی دارید در بخش کامنت با کاربران به اشتراک بگذارید.

دسته بندی شده در:

دیدگاهتان را بنویسید