وردپرس را میتوان پردامنه ترین سایت ساز و سیستم مدیریت محتوای جهان دانست. زبان برنامه نویسی وردپرس PHP است که به واسطه افزونه های زیاد میتواند نیاز همگان را برطرف کند. امروزه شما میتوانید در کمتر از 2 ساعت یک سایت فروشگاهی را برای بیزینس خود راه اندازی کنید و از امکانات وردپرس استفاده کنید. در این مقاله همه چیز درباره وردپرس و طراحی سایت را مطرح خواهیم کرد.
وردپرس چیست؟
وردپرس (WordPress) یک نرم افزار اوپن سورس(open source) است که توسط آن میتوانید وب سایت، وبلاگ یا اپلیکیشن بسازید. ویژگی اوپن سورس بودن این امکان را به کاربر میدهد که به کدها دسترسی داشته باشد. به بیان دیگر وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست که از قالب های زیادی تشکیل شده است و کاربر بدون داشتن دانش اولیه برنامه نویسی میتواند یک سایت طراحی کند. در سال 2004 اولین نسخه از وردپرس منتشر شد. در سال 2005، توسعهی وردپرس از حالت شخصی بیرون آمد و این امکان فراهم شد که همهی برنامه نویسان وب بتوانند در توسعهی آن نقشی ایفا کنند. نتیجهی این تغییرات، CMS قدرتمندی است که در طراحی سایت ها نقش زیادی ایفا میکند.
ویژگی های وردپرس
کاربردهای وردپرس
وبلاگ | مهمترین ویژگی همهی بلاگها این است که مرتب در آنها مطالب و مقالات جدید بارگذاری میشود. بنابراین وردپرس گزینه خوبی برای وبلاگ ها هستند. |
فروشگاه اینترنتی | شما میتوانید با نصب یک افزونه وردپرس فروشگاهی، سایت وردپرسی خود را تبدیل به یک فروشگاه وردپرسی کنید. |
وب سایت شرکتی | وب سایتهای شرکتی که معمولاً از چند صفحه برای معرفی کسب و کارها تشکیل میشوند، به راحتی با وردپرس قابل ایجاد شدن هستند. |
وب سایت نمونهکار | شما میتوانید برای نمایش نمونه کارهای خود در زمینه های مختلفبا استفاده از وردپرس یک سایت ایجاد کنید. |
تالار گفتگو | تالارهای گفتگو وب سایتهایی هستند که کاربران در آنها میتوانند در مورد موضوعات مختلف گفتگو کرده و به سوالات یکدیگر پاسخ دهند. این وب سایتها به راحتی با وردپرس قابل ساخت هستند. |
زبان برنامه نویسی وردپرس
وردپرس با زبان های برنامه نویسی مختلف از جمله PHP توسعه داده شده است. این پلتفرم، همچنین از زبانهای HTML، CSS و JavaScript نیز استفاده میکند.
افزونه های وردپرس
افزونه یا پلاگین در واقع نرم افزارهای کوچکی هستند که میتوانند سایت شما را توسعه دهند و امکاناتی در اختیار شما قرار دهند. در ادامه برخی از مهمترین افزونه های وردپرس معرفی شده اند:
- افزونه Jetpack
- افزونه Word fence Security
- افزونه Google Analytics for WordPress
- افزونه Yoast
- افزونه Akismet
- افزونه Elementor
- افزونه WPForms
- افزونه UpdraftPlus
- افزونه Optimole
- افزونه WP Rocket
- افزونه Redirection
قالب وردپرس
قالب وردپرس ابزاری برای تغییر چیدمان و طرحبندی وب سایت شماست. ابزار قالب این امکان را به شما میدهد ظاهر سایت خود شامل طرح، تایپوگرافی، رنگ و سایر عناصر طراحی را سفارشی کنید.
مخزن وردپرس
به بخش مرکزی وردپرس که ارائهدهنده قالبها و افزونههای وردپرس (Plugins) است، مخزن وردپرس میگویند.
مهارت های لازم برای طراحی سایت با وردپرس
- آشنایی با فضای وب
- انتخاب نام مناسب برای وب سایت، خرید دامنه و میزبانی وب (هاست)
- نصب وردپرس و آشنایی با رابط کاربری آن
- انتخاب یک قالب وردپرسی مناسب بر اساس نوع فعالیت وب سایت
- انتخاب مهمترین افزونههای کاربردی وردپرس برای سایت
- ساخت صفحات اصلی سایت
- ایجاد وبلاگ در سایت، تولید محتوا و سئو
مزایای طراحی سایت با وردپرس (اینفوگرافی)
سوالات متداول
1- آیا وردپرس امن است؟
هیچ سیستم مدیریت محتوایی کاملا امن نیست، اما وردپرس طی سالهای فعالیت در این زمینه مورد بازبینی متخصصان زیادی قرار گرفته و نهایتا تلاش زیادی برای افزایش امنیت این پلتفرم انجام شده است. اما مدیران سایت ها لازم است تا اقدامات امنیتی را برای سایت های خود اعمال کنند.
2- هزینه استفاده از وردپرس برای طراحی سایت به چه صورتی است؟
شما در طراحی سایت با وردپرس میتوانید از قالب های رایگان، پولی و یا اختصاصی استفاده کنید. اما این نکته را باید در نظر گرفت حتی اگر شما از قالب های پولی نیز استفاده کنید باز هم هزینه طراحی سایت شما کمتر از زمانی است که شما از زبان های برنامه نویسی استفاده میکنید.
3- تفاوت WordPress.Com و WordPress.Org در چیست؟
WordPress.Com یک سیستم وبلاگ دهی بدون نیاز به هاست و دامنه است، همچنین امکاناتی که این وب سایت در اختیار شما قرار میدهد نسبت به حالتی که وردپرس را روی هاست و دامنهی شخصیتان نصب کنید کمتر است. در وب سایت WordPress.Org میتوانید آخرین ورژن وردپرس را دانلود کرده و آن را روی هاست خود نصب کنید. در این حالت میتوانید از دامنهی دلخواه خودتان مانند YourDomain.Com برای ساخت وب سایتتان استفاده کنید و از تمام ویژگیهای وردپرس بدون محدودیت استفاده کنید.